Vie kinesitherapie

P.J. Verhaghenstraat 12, 3000 Leuven

Specialisaties


 

Manuele therapie

Manuele therapie wordt toegepast bij zowel nek- en rugklachten, overbelastingsletsels, pre- en postoperatieve revalidatie, sportletsels. Lees meer.

 

Sportkinesitherapie

Sporters die tijdens het sporten een blessure oplopen kunnen hier terecht voor hun revalidatie, dit zowel met traumatische letsels als met overbelastingsletsels.
Wij begeleiden hen zodat ze zo snel mogelijk hun sport kunnen hervatten.
Sportblessures behandelen we met manuele therapie in combinatie met medische oefentherapie en functionele training.  

 

Pre- en postnatale kinesitherapie

Vóór de bevalling wordt de nadruk gelegd op het zo goed mogelijk leren opvangen van de weeën en hoe correct te persen. De toekomstige papa wordt ook begeleid in hoe hij de mama kan helpen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Er worden ook ontspanningsoefeningen meegegeven.
Ná de bevalling reactiveren en versterken we geleidelijk  de spieren die werden belast tijdens de zwangerschap en de bevalling. U kan hiermee starten 6 weken na de bevalling, tenzij uw gynaecoloog anders aangeeft.

 

Fysiologische kettingen van Busquet

Deze methode is eenvoudig, concreet en globaal. Door te onderzoeken hoe u staat en beweegt, kunnen we bepaalde zones zien/voelen waar er  spanning zit. Deze zones worden manueel losgemaakt. Hierna worden de verschillende kettingen die hierdoor eventueel gespannen staan ook losgemaakt, zodat u uiteindelijk opnieuw vrij kunt bewegen en u terug een natuurlijke en evenwichtige statiek verkrijgt. Deze methode wordt vooral toegepast bij chronische klachten. Lees meer.

 

 

Onze specialisaties > Specialisaties

Vie kinesitherapie - KBO-nummer: 0822.434.195
P.J. Verhaghenstraat 12, 3000 Leuven   © Copyright 2014
Logo: Sven Van Caekenberghe

www.viekine.be