Vie kinesitherapie

P.J. Verhaghenstraat 12, 3000 Leuven

Specifieke behandelingsmethodes


Shockwave therapie

Shockwave therapie wordt gebruikt voor het behandelen van peesletsels. 
Het woord shockwave duidt op een geluidsgolf, deze verplaatst zich dwars doorheen de huid van de patiënt.  Het is een niet-invasieve techniek en aldus een veilige methode voor bijvoorbeeld het behandelen van overbelastingsletsels van de schouderpezen; tennis-/golferselleboog; overbelasting van heupspieren;  kniepeesoverbelasting; achillespeesoverbelasting en hielspoor. Lees meer.
 

Dry Needling

Dry needling is een wetenschappelijk onderbouwde methode waarmee een snelle en langdurige ontspanning van spier(zones) wordt verkregen door deze aan te prikken met een kleine steriele naald. Dit gebruiken we als ondersteuning van onze manuele technieken en oefentherapie, om zo sneller pijn en beperkingen weg te werken.
 

Sporttape en kinesiotape

De klassieke sporttape is een niet elastische tape die kan aangelegd worden om een specifiek gewricht te ondersteunen bij dagelijkse activiteiten en sportactiviteiten.  
Kinesiotape is een elastische tape die gebruikt kan worden om verschillende type weefsels te beïnvloeden. Het kan gebruikt worden voor pijndemping, verbeteren van de spierfunctie, ondersteunen van de gewrichtsfunctie, verbeteren van de bloedcirculatie en dergelijke meer. 
 

Mulligan concept

Dit is een methode om op een pijnloze manier de beweeglijkheid en functie van een gewricht te herstellen. Lees meer.
 
Onze specialisaties > Specifieke behandelingsmethodes

Vie kinesitherapie - KBO-nummer: 0822.434.195
P.J. Verhaghenstraat 12, 3000 Leuven   © Copyright 2014
Logo: Sven Van Caekenberghe

www.viekine.be